Šokoladą konditerijoje galėtume palyginti su vandeniu maisto ruošime - jo yra visur ir įvairiomis formomis: be šokolado neapsieina jokia šventė, jo visuomet rasime kiekvieno namuose ar biure - vieni dievina juodojo šokolado plyteles ar saldainius, kiti neapsieina be šokoladinių batonėlių, tretiems patinka šokoladiniai tortai, o ketvirtieji niekada neatsisako šokoladinio kremo. Gamintojams, siekiantiems, kad ju kepiniuose ir konditerijos  gaminiuose atsiskleistu ypatingos šokolado skonio savybės, rekomenduojame šį ingredientą naudoti tik labai aukštos kokybės. Šokoladui taikomi aukšti kokybės standartai turėtų išlikti ir saldžiųjų kepinių bei desertų gamyboje. Kokybiško šokolado naudojimas konditeriniams atveria plačias galimybes naujų skonių paieškoms. O ir dirbti su šokoladu nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tikimės, jog kiekvienas konditeris ir kepėjas namuose liks sužavėtas šokolado kokybe, o desertų ir saldžių kepinių mėgėjai galės paragauti ypatingo skonio gardėsių.